2016. február 25., csütörtök

Paradicsomos rakott burgonya

Bevallom hogy a hagyományos krumplit nagyon ritkán fogyasztom. Leginkább édesburgonyát szoktam enni. :) De,ez most egy kivételes recept ami iszonyatosan jól sikerült.

Hozzávalók


  • 0,5 kg burgonya
  • 4 darab sárgarépa
  • 2 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só,bors
  • 1 dl natúr paradicsom lé
  • reszelt vegán sajt (pizzára való hogy beleolvadjon)
1. Minden zöldséget mosunk, hámozunk és felkarikázunk.

2. Egy jénait kikenünk egy kevés kókuszolajjal és nekilátunk a rétegezésnek.

3. Krumpli-sárgarépa-paradicsom-só,bors,fokhagyma-krumpli-répa-paradicsom-só,bors-krumpli.

4. Meglocsoljuk a tetejét a paradicsom lével és egy kevés kókuszolajjal. Lezárt tetővel betoljuk a hideg sütőbe.

5. 200 fokon 25-30 perc alatt puhára párolom a zöldségeket.

6. Leveszem a fedőt és ráreszelem a sajtot amivel ropogósra sütöm.

Önmagában is tökéletes étel, hiszen iszonyatosan ragacsos,és ropogós lesz. Ízlés szerint rétegezhetitek bármilyen zöldséggel. :)

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése