2016. február 24., szerda

Bundázott cukkini köles kásával

A tegnapi nagyon finom gluténmentes tésztából kimaradt fél cukkini. Nem akartam hogy megromoljon, ezért egy gyors bundázott finomságot készítettem belőle. :)


Bundázott cukkini (1 adag)


  • 1/2 cukkini
  • sült zöldség fűszerkeverék
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál quiona pehely
  • 2 evőkanál rizs pehely 
1. A cukkinit alaposan megmosom, és felkarikázom.

2. A tojást felverem.

3. A pelyheket ledarálom, és beleszórom a fűszert.

4. A cukkiniket először a tojásba mártom, majd a pehely darálmányba.

5. Teflon serpenyőben kókuszolajat hevítünk és néhány perc alatt ropogósra sütjük.


Köles kása (1 adag)

  • 0,5 dl Provega köles kása (30 g)
  • 1,5 dl forró víz
  • pici só
  • őrölt szerecsen dió
1. Kimérem a kását, és megfűszerezem. Ha lehet hőálló tálba tegyük,hogy könnyebb legyen felönteni.

2. Kimérek 1,5 dl forró vizet, és nyakon öntöm vele a szerecsendiós kását.

3. Alaposan elkeverem, és 10 percig lefedve hagyom állni.

A végeredmény pedig egy nagyon krémes és istenien ízletes burgonya pürére hasonlító TEJ, TOJÁS, és GLUTÉNMENTES szuper köret. :) Természetesen nagy mennyiségben is elkészíthető egy vasárnapi ebéd során. Egy kis reszelt sárgarépával még megspékelve dobozoltam be ebédre. 

Jó étvágyat hozzá! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése