-

2016. február 10., szerda

Sütőben sült fánk

Nem éppen hagyományos, de annál finomabb ez a recept. Nagyon könnyű és gyors elkészíteni, és még élesztőt sem tartalmaz. :) Ez egy kisebb adagra elegendő, ami tartalmas levesek tökéletes kísérője. Természetesen mivel mással fogyaszthattam volna, mint a Polcz adalékmentes sárgabarack lekvárjával. ;)

Hozzávalók (6 darabhoz)


  • 8 dkg GM zabpehely liszt
  • 7,5 dkg köles liszt
  • 5 dkg kókuszmargarin
  • 5 dkg eritrit
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 tojás sárgája
  • 1 dl langyos növényi tej (nem biztos hogy kelleni fog mind)

1. A száraz alapanyagokat egy tálba szórom, és elmorzsolom a kókuszmargarinnal.

2. Beleteszem a tojássárgáját és azzal is elkeverem.

3. Szépen apránként adagolom hozzá a tejet, és addig gyúrom míg egy ruganyos és mégis nagyon puha tésztát nem kapok.

4. 5 percig hagyom pihenni, addig egy tepsit sütőpapírral kibélelek, és bekapcsolom a sütőt 180 fokra.

5. Alaposan átgyúrom a tésztát, hogy kéz meleg legyen. Ujjnyi vastagra nyújtom és kiszaggatom. A közepébe aprócska mélyedést készítek egy felespohár talpával.

6. Bedugom a sütőbe és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütöm.

7. Forrón lekvárral, vagy gyümölcsöntettel tálalom.

8. A lisztek nehézsége miatt hidegen keményebbnek tűnhet, ezért evés előtt érdemes mindig picit rámelegíteni. Feltéve ha megéri a kihűlést! ;)

Jó étvágyat hozzá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése