Hozzávalók
- 90 g darált zabpehely
- 60 g rizs liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna 1 gerezd citromban felfuttatva
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál kókusz zsír
- 1 vanília rúd belseje
- 1 tojás
- 100 ml mandula tej
- 50 ml szóda (vagy oxigénnel dúsított víz)
- 40 dkg magozott cseresznye
1. A szódabikarbónát felfuttatjuk a citrom levében.
- FONTOS! Minden szódabikarbónás étel készítésekor valamilyen savas közegben fel kell futtatni a szódabikarbónát. Citromlében, vagy akár almaecetben.
2. A száraz alapanyagokat összekeverjük egy tálban.
3. A mézet és a kókuszzsírt összeolvasztjuk,majd felöntjük a többi nedves alapanyaggal.
4. Végül folyamatos keverés mellett a száraz alapanyagokhoz adjuk a nedveseket.
5. Folyós muffin tészta jellegű masszát kell kapnunk. Ekkor beleforgatjuk a lecsepegtetett magozott gyümölcsöt.
6. Az őzgerinc formát kibéleljük egy 1,5x nagyobb sütőpapírral,hogy a tetejét is befedhessük.
7. Beletöltjük a masszát, picit az asztalhoz ütögetjük hogy a levegő buborékok is távozni tudjanak.
8. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Érdemes tűpróbát végezni!
9. Ha szeretnénk ropogós barna kérget ennek a csodásan finom sütinek, akkor még 10 percig kicsomagolva süssük 10 percig.
10. Rácsra tesszük,és kihűtjük! A szeleteléssel érdemes megvárni,hogy teljesen hideg legyen, hisz így nem fog szétmorzsolódni.
A reggeli kávé mellé, vagy dobozolható tízórai/uzsonna ötletnek is kiváló. Így egy sütéssel megúszod az egész heti dobozolást! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése