Tészta (keksz alap)
- 8 dkg darált dió
- 13 dkg darált zabpehely
- 1 csipet szódabikarbóna (savas közegben felfuttatva)
- 2 tojás
1. A diót és a zabpelyhet ledaráljuk, és a két felvert tojáshoz adjuk.
2. Meghintjük a szódabikarbónával, és egy kellemesen ragacsos masszává keverjük.
3. Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm-es torta formát, és beleegyengetjük a masszát.
4. 180 fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük. Hagyjuk hűlni,míg előkészítjük a gyümölcsös szószt.
Gyümölcs töltelék
- 0,5 kg magozott szilva
- 0,5 kg magozott meggy
- 3 dkg xilit
- 1 csipet fahéj
- 1 teáskanál konjak liszt vagy keményítő
1. A gyümölcsöket beleszórjuk egy lábosba, és megszórjuk a xilittel és a fahéjjal. Jó nagy lángon előfőzzük, hogy a sok nedvesség elpárologjon belőle.
2. Ha már elég sűrűnek találjuk, meghintjük a keményítővel,és azzal is összeforgatjuk.
3. Rákenjük a keksz alapra,és még 10 percig összesütjük!
4.Díszítésként használhatsz bármilyen gyümölcsöt, vagy magot. :)
Nagy lakomát csaptunk ebből a sütiből. Isteni a keksz roppanóssága,és a gyümölcsök savanykás lágysága!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése