Hozzávalók (4 darabhoz)
- 30 g őrölt lenmag
- 15 g útifűmaghéj
- 180 ml langyos víz
- só, bors
- 3 tojás
- 150 g apró szemű zabpehely
- 40 g tápióka keményítő (vagy bármilyen más keményítő)
- 30 g hajdina liszt (vagy bármilyen más magliszt)
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna+1 gerezd citrom
1. Első lépésként a vizet összekocsonyásítjuk az útifűmaghéjjal, és a lenmaggal.
2. A szódabikarbónát felfuttatjuk egy gerezd citrom levével.
- FONTOS! A szódabikarbónát minden alkalommal valamilyen savas közegben (citromlé, alma ecet) kell felfuttatni, mert ha csak simán teszed az ételbe akkor a gyomrodban mosó szappanná alakul!
3. Amíg ezek elkészülnek összemérem a többi hozzávalót egy tálban.
4. Beleöntjük a lenmagos kocsonyát, és a szódabikarbónát. Jó alaposan összekeverjük.
5. A tészta nem nyújtható, dagasztható. Ezért csak vizes kézzel megformázzuk.
6. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Sütőpapíros tepsire tesszük a megformázott zsemléket.
7. 30 perc alatt arany barnára sütjük, és rácson hagyjuk kihűlni.
Tökéletes szendvics alapanyag, amely csak olyan tápanyagokat tartalmaz,amely hasznos számunkra! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése