Hozzávalók
- 40 dkg csirkemell filé
- 0,5 kg brokkoli
- 125 ml Alpro rizs tejszín
- só, bors, koriander
- 2 gerezd fokhagyma
1. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és enyhén sós vízben megpároljuk.
- TIPP! Ha a brokkoli puffasztana egy csipet cukorhelyettesítőt is szórj a főző vízbe, így a csersav tartalma kevesebb lesz. Így elkerülheted a kellemetlen mellékhatásokat.
2. A csirkét közben megmossuk, és felszeleteljük. Enyhén meghintjük sóval.
3. A brokkolit lecsepegtetjük, és a felét villával összetörjük. Ezekkel a törmelék darabokkal megtöltjük a csirke husikat, és összetekerjük.
4. Jénai edénybe sorakoztatjuk őket,és az egészben maradt brokkoli rózsákat is mellé tesszük.
5. A tejszínt megborsozzuk,és beleszórunk egy pici koriandert,és a zúzott fokhagymát. Nyakon öntjük vele a csirkés brokkolis finomságot.
6. 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, és 30 perc alatt megsütjük. Ha nem lenne elég gyönyörű a teteje, dugjátok vissza 200 fokra (fedő nélkül) és még 10 percig süssétek.
A siker garantált! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése