-

2016. április 27., szerda

Padlizsános köles céklával

A recept végtelenül egyszerű és nagyon gyors. :) Keress minél több maradék zöldséget a hűtőben, keress hozzá valamilyen párolt köretnek valót és alaposan süsd össze. Tényleg bármivel működik,csak egy kis fantázia kell hozzá.


Hozzávalók (2 adag)


  • 1/2 pohár párolt köles
  • 1/2 padlizsán
  • 1 darab sárgarépa
  • 3 darab gomba
  • só,bors
  • őrölt rozmaring
  • 1 dl Bio Rice rizstejszín
  • 1 darab párolt cékla
1. Minden alapanyagok előkészítek,hogy tényleg már csak a serpenyőbe kelljen "dobálni".

2. A sárgarépát lereszelem nagyon apróra, a gombát vékony szeletekre vágom, és a padlizsán belsejét kikaparom vagy felkockázom. Természetesen a lila héj nélkül,hogy ne legyen keserű.

3. A serpenyőt felhevítem 1 teáskanál oliva olajjal és ráhalmozom az előkészített zöldségeket.Addig párolom míg teljesen puha nem lesz.

4. Megfűszerezem és a kölest is a raguhoz adom. 

5. Felöntöm a tejszínnel és addig sütöm, míg össze nem ragusodik.

6. Forrón tálalom a párolt cékla karikákkal.

Egyszerű, és abszolút tápláló fogás.

Jó étvágyat hozzá! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése