-

2016. április 7., csütörtök

Frankfurti leves

A világ egy legcsodálatosabb levese ez számomra. Igazán kedvelem a sós de mégiscsak füstös ízét. Most két változatot találtok majd a bejegyzésben. Egy olyat amelyet egy tisztítónapon is bátran ehetünk, és egyet amely egy egészségtudatos táplálkozásba illeszthető.

Hagyományos frankfurti leves


  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 darab TV paprika
  • 2 darab sárgarépa
  • 1/2 gumó zeller
  • 1/2 kelkáposzta
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só,bors,őrölt kömény
  • 1 mokkáskanál édes nemes pirospaprika
  • 2 pár frankfurti virsli
1. Egy lábosban kókuszolajat hevítünk, amint megpirítjuk a szalonna kockákat és a kokára vágott hagymát.

2. Közben a sárgarépát és a zellert is felkockázzunk és megfuttatjuk a hagymás szalonnán.

3. Megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje.

4. Belecsíkozzuk a kelkáposztát és belezúzzuk a fokhagymát.És felöntjük annyi vízzel hogy ezt is ellepje.

5. Lefedve a zöldségek ress puhulásáig főzöm, és beleteszem a karikára vágott virslit. Néhány percig főzöm.

6. Növényi tejszínnel dúsítom, és forrón tálalom.

Frankfurti leves tisztítónapra

  • 1/2 fej lilahagyma
  • 2 darab sárgarépa
  • 1/2 zellergumó
  • 1/2 kelkáposzta
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só,bors,őröltkömény
  • édesnemes paprika
1. A lila hagymát apróra szeletelem és egy teáskanál kókuszzsíron dinsztelem,

2. Hozzáteszem a kockázott sárgarépát és zellergumót majd megfűszerezem.

3. Rácsíkozom a kelkáposztát és annyi vízzel öntöm fel, ami ellepi.

4. Amint felforrt, rázúzom a fokhagymát és a zöldségek puhulásáig főzöm.

5.Forrón tálalom.

Jó étvágyat mindkét variációhoz. Egy finom pogácsával,palacsintával isteni szombati ebéd lehet.
Olyan jól sikerült ez a leves,hogy sajnos fotóm csak magammal együtt készült róla. :D Amint lesz rendes fotóm,pótolom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése