-

2016. április 25., hétfő

Currys vöröslencse krémleves

Igazi finomság szeles, és esős napokra. 15 perces fogás, amely minőségi tápanyagokkal látja el szervezetünket. Igazi VEGÁN fogás. 
Így garantáltan:

  • tejmentes
  • tojásmentes
  • gluténmentes
  • szójamentes
  • hozzáadott cukormentes

Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 130 g Full Vega vöröslencse (gluténmentes)
  • 1/2 lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál oliva olaj
  • 450 ml víz
  • frissen őrölt só, bors
  • 2 darab bebérlevél
  • 1 mokkáskanál madras curry
  • 100 ml Bio Rice mandulás rizstej
1. A lila hagymát és a fokhagymát késes aprítóban apróra darálom.

2. Megfuttatom közepes lángon és ráöntöm a vöröslencsét.
  • TIPP! A lencsét érdemes kétszer átmosni,hogy még szebben szétfőhessenek és a felületén lévő keményítőt lemossuk.
3. Felöntöm a vízzel, majd sóval/borssal és a babérlevéllel 15 perc alatt teljesen puhára főzöm. Ne lepődjetek meg, hogy szinte sűrű krémmé fő majd össze.

4. A tejet meglangyosítom és elkeverem benne a curryt.

5. A vöröslencsés krémet leturmixolom és apránként felhigítom a curry tejjel. Alaposan elkeverem és forrón tálalom.

Az ínyenceknek adhatunk mellé chili pelyhet, vagy aprított koriander levelet. :)

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése