2016. május 20., péntek

Egzotikus zöldség főzelék

Igazándiból ez a recept a véletlenek furcsa játéka. :) Valamit szerettem volna magammal készíteni,amit 2 napig is szívesen eleszegetnék. Így készült a mélyhűtőben található zöldségekből ez a vegán tejszínes finomság. 

Hozzávalók (4 adaghoz)


  • 20 dkg zsenge zöldborsó
  • 50 dkg főző tök
  • 2 evőkanál vörölencse
  • só,bors
  • curry,koriander
  • fokhagyma
  • 1 dl növényi tejszín
1. A zöldségeket sóval és borssal fűszerezve 0,5 liter vízben főni.

2. Mikor megpuhultak, a fokhagymával,curryvel és korianderrel fűszerezett tejszínnel felöntjük.

3. Ha nem találod elég sűrűnek, picit turmixolj bele az ételbe egy kevés sűrűjét.

Tálaláskor chili paprikával, tejszínnel dúsíthatjuk.

Vegán sajtos roppancs

  • 5 dkg Violife vegán sajt
  • 1 tojás
  • 2 teáskanál bambuszrost liszt
1. A sajtot lereszeljük, és elkeverjük a tojással és a liszttel.

2. Forró kókuszolajban megsütjük. Érdemes egy teáskanállal galuskákat szaggatni az olajba,és úgy megsütni.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése