-

2016. március 17., csütörtök

Spenót főzelék

Gyerekkorom rémálma. Soha nem gondoltam volna,hogy valaha meg fogom szeretni ezt az igazán zöld és nagyon ízletes finomságot. Egyszer a mamám aztán mégiscsak rávett,hogy legalább a kanál végén lévő kis spenótot kóstoljam meg,és azóta örök a szerelem. :) Minden formájában imádom. Nyersen, salátába, lepényekbe, és természetesen főzelékbe is.

Hozzávalók 


  • 0,5 kg spenót püré (a gyorsabb elkészítésért)
  • 1 teáskanál kókusz olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só,bors
  • 2 dl növényi tejszín
  • 1 teáskanál TK zabliszt
1. A spenót pürét picit megfuttatom a kókuszolajon a zúzott fokhagymával és a sóval/borssal.

2. Mikor már gyöngyözve forr, felöntjük a tejszínnel és meghintjük a liszttel.

3. Közepes lángon újraforrásig főzzük.

4. Természetesen ha még krémesebbre szeretnéd a főzeléket nyugodtan turmixold még össze.

Tálaláskor főtt vagy sült tojást, roston husit vagy főtt zellerhasábot kínálunk mellé. :) 

Jó étvágyat hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése