2015. december 7., hétfő

Vaníliás cseresznyés muffin

Egy igazán egyszerűen elkészíthető muffin alap recept, amely bármilyen ízlés szerint variálható. Most egy könnyed vaníliás gyümölcsös változatot készítettem el. :) A teljes adag tészta 2 tepsi muffin mennyiséget tesz ki.

Ma 24 darabos muffin sütőben falatnyi finomságokat készítettem.


Hozzávalók (fél adag)


  • 150 g teljeskiőrlésű zabliszt
  • 1 csipet só
  • 100 g xukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 40 ml kókuszolaj
  • 50 ml Cocomas kókuszkrém
  • 1 darab tojás (rendes adagban is elegendő)
  • 100 ml víz
  • ízesítéshez: vanília esszencia, magozott felezett cseresznye
1. Az összes száraz alapanyagot alaposan elkeverem.

2. Egy másik tálba a többi nedves alapanyagot is elkeverem.

3. Gépi habverővel összevegyítem a két részt. A száraz anyaghoz apránként csorgatom a nedves anyagokat míg szép muffin állagú nem lesz.

4. A sütőt előmelegítem 200 fokra (alul felül sütésen).

5. Kibélelem a kapszlikat és belemerek 2 teáskanál masszát. A tetejére teszek néhány szem cseresznyét és 20 perc alatt aranybarnára sütöm.

6. Rácsra teszem és kihűtöm.

Igazi vendégváró csoda, ami a Ti ízléseteknek megfelelően variálható.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése