-

2015. december 19., szombat

Narancsos diós bejgli

Iszonyatosan szeretem a hagyományos karácsonyi recepteket. Persze a karácsony nem mentség arra,hogy amit egész éveben elértünk egy két nap alatt tönkre tegyük. Így ez most egy nagyon reform és fantasztikusan finom változat.

Az alap recept, ami elindította a fantáziám ITT olvasható. :)

Hozzávalók (1 rúd)


  • 9 dkg gluténmentes zabpehely darálva
  • 1 evőkanál kókusz liszt
  • 4 dkg eritrit
  • pici só
  • 2 evőkanál bambusz rost
  • 2 evőkanál útifűmaghéj+1 dl víz
  • 2 teáskanál olvasztott kókuszzsír
1. Az útifüvet beáztatom a vízbe, és hagyom teljesen összekocsonyásodni.

2. Összemérem a száraz hozzávalókat,és alaposan elkeverem,

A bambusz rost egy általam most felfedezett szuper alapanyag. Iszonyatosan könnyű használni. Óriási vízmegkötő képessége teszi lehetővé,hogy ezek az ételek nagyon puhák legyenek, és könnyen formázhatóak. Érdemes kipróbálni, hiszen diéta során is remekül alkalmazható "töltő" anyag. Oka az alacsony szénhidrát tartalma. Egy kis rövid leírás a bambuszrostról ITT olvasható.

3. Ha az útifű összekocsonyásodott elkeverjük a felolvasztott kókuszolajjal, és beleöntjük a lisztekbe.

4. Szépen összedolgozzuk és egy picit bekókuszlisztezett felületen összegyúrjuk teljesen.

5.  Két sütőpapír között kinyújtjuk.

Narancsos diós töltelék

  • 1 alma összepürésítve (1 dl)
  • 10 dkg darált dió
  • 1 narancs leve
6. Az almapürét összemelegítjük a darált dióval és a narancslével.

7. Hagyjuk teljesen kihűlni, hogy könnyű dolgunk legyen töltéskor.

8. A kinyújtott tésztára simítjuk a diókrémet, és a sütőpapír segítségével feltekerjük.

9. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és teszünk egy tálba vizet az aljára.

10. A diós bejglit villával megszurkáljuk és lekenjük vízzel elkevert kókuszolajjal.

11. 25 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbát végezni,hogy nehogy nyers maradjon a tészta.

12. Rácson kihűtjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Nekem 20 egyforma szeletet sikerült vágnom belőle.

Jó étvágyat hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése