2016. május 27., péntek

Banáncsinta

Gyors, egyszerű és iszonyatosan finom reggeli. Egészségtudatos táplálkozás során egy olyan édesség, amely reggelinek tökéletesen megfelel. Ilyenkor mindig elgondolkozom azon,hogy mennyire "rossz" nekünk tudatosan táplálkozóknak! :D

Hozzávalók (1 személyre)

  • 1 banán (minél érettebb annál jobb)
  • 1 tojás
  • ici pici só (az édes ízek előhozására)
  • 1 evőkanál gluténmentes zabpehely
  • sütéshez kókuszolaj
  • tölteni házi lekvár, vagy friss gyümi turmix
  • díszíteni: kókuszreszelék, kókuszchips, paleolit étcsokoládé
1. Minden alapanyagot tegyetek egy turmixgépbe, vagy egy kiöntőpohárba. Jó alaposan tumixoljátok össze.

2. A serpenyőben diónyi kókuszolajat melegítünk, Azért érdemes "csőrös" edénybe készíteni a masszát,mert akkor csak bele kell csorgatni a masszát a serpenyő közepébe.


3. 4 darab palacsintát készítünk,amiket egymásra halmozunk. Ha a massza a serpenyőben mozgatásra szépen ide-oda csúszkál már fel is dobhatjátok és meg is fordíthatjátok.


4. A pali rétegek közé házi eper pürét tettem. Édesanya tavaly tette el, mikor se édesítőt se tartósítót nem ettem. Így ez egy nagyon természetes "befőtt" grapefruitmag cseppel édesítés nélkül.


5. A tetejét megszórtam alaposan kókuszreszelékkel, kókuszchipsel és egy kocka reszelt paleolit csokoládéval. 



Hát kellhet ennél több egy ilyen csodálatos nyári reggel? Bízzátok magatokat  a természet nyújtotta lehetőségekre, és töltsétek, szórjátok meg azzal ami éppen idényszerűen elérhető. Imádni fogjátok. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése