Hozzávalók (6 darabhoz)
- 8 dkg GM zabpehely liszt
- 7,5 dkg köles liszt
- 5 dkg kókuszmargarin
- 5 dkg eritrit
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 tojás sárgája
- 1 dl langyos növényi tej (nem biztos hogy kelleni fog mind)
1. A száraz alapanyagokat egy tálba szórom, és elmorzsolom a kókuszmargarinnal.
2. Beleteszem a tojássárgáját és azzal is elkeverem.
3. Szépen apránként adagolom hozzá a tejet, és addig gyúrom míg egy ruganyos és mégis nagyon puha tésztát nem kapok.
4. 5 percig hagyom pihenni, addig egy tepsit sütőpapírral kibélelek, és bekapcsolom a sütőt 180 fokra.
5. Alaposan átgyúrom a tésztát, hogy kéz meleg legyen. Ujjnyi vastagra nyújtom és kiszaggatom. A közepébe aprócska mélyedést készítek egy felespohár talpával.
6. Bedugom a sütőbe és 180 fokon 15-20 perc alatt megsütöm.
7. Forrón lekvárral, vagy gyümölcsöntettel tálalom.
8. A lisztek nehézsége miatt hidegen keményebbnek tűnhet, ezért evés előtt érdemes mindig picit rámelegíteni. Feltéve ha megéri a kihűlést! ;)
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése