Bundázott cukkini (1 adag)
- 1/2 cukkini
- sült zöldség fűszerkeverék
- 1 tojás
- 2 evőkanál quiona pehely
- 2 evőkanál rizs pehely
1. A cukkinit alaposan megmosom, és felkarikázom.
2. A tojást felverem.
3. A pelyheket ledarálom, és beleszórom a fűszert.
4. A cukkiniket először a tojásba mártom, majd a pehely darálmányba.
5. Teflon serpenyőben kókuszolajat hevítünk és néhány perc alatt ropogósra sütjük.
Köles kása (1 adag)
- 0,5 dl Provega köles kása (30 g)
- 1,5 dl forró víz
- pici só
- őrölt szerecsen dió
1. Kimérem a kását, és megfűszerezem. Ha lehet hőálló tálba tegyük,hogy könnyebb legyen felönteni.
2. Kimérek 1,5 dl forró vizet, és nyakon öntöm vele a szerecsendiós kását.
3. Alaposan elkeverem, és 10 percig lefedve hagyom állni.
A végeredmény pedig egy nagyon krémes és istenien ízletes burgonya pürére hasonlító TEJ, TOJÁS, és GLUTÉNMENTES szuper köret. :) Természetesen nagy mennyiségben is elkészíthető egy vasárnapi ebéd során. Egy kis reszelt sárgarépával még megspékelve dobozoltam be ebédre.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése