Tortilla (12 darab)
- 60 dkg TK liszt (vagy bármilyen más ruganyosabb állagú liszt)
- 1 dl oliva olaj
- 1 nagy csipet só
- 1 dl meleg víz (liszt nehézségétől függően növelhető)
1. Összemérjük a száraz anyagokat és az olajjal morzsásra keverjük.
2. Hozzáadjuk a langyos vizet és ruganyos gombóccá formázzuk.
3. 30 percig frissen tartó fóliában pihentetjük.
4. Lisztezett deszkára borítjuk, és 12 egyforma részre osztjuk.
5. 3-5 mm vastagra nyújtjuk és száraz teflon serpenyőben néhány perc alatt megsütjük.
- TIPP! Akkor lesz igazán finom, ha néhány barna foltocska jelenik meg a tészta oldalain.
6. Tiszta konyharuha közé szoktam tenni,hogy a gőzében még puhulhasson kicsit. Így csodálatosan fel lehet tekerni.
Guacamole (avokádó krém)
- 2 darab avokádó
- 1 kisebb fej lila hagyma
- só, őrölt bors
- 4 evőkanál növényi tejszín
- 1 evőkanál cukormentes majonéz (elhagyható)
- 1/2 citrom leve
1. Az avokádót félbevágom, és egy kanállal kiemelem a húsát a héjból, majd a késes robotgépbe teszem.
2. Minden alapanyagot mellé teszek, és néhány perc alatt krémesre keverem.
3. 1 éjszakára hűtőbe teszem.
Salsa szósz
- 3 darab paradicsom
- só,bors
- oregánó
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- chili por (ízlés szerint, de akár el is hagyható)
- 1 teáskanál eritrit (a savasság ellensúlyozására)
1. A paradicsomokat mosom, és negyedelve a késes robotgépbe teszem.
2. Mindent mellé zuttyintok és ketchup állagúra keverem.
3. 1 éjszakát érdemes pihentetni.
Az összeállításhoz grillezett csirkemell filé kockákat és friss zöldségeket szervíroztam. Újhagymát, baby spenótot, uborkát, paradicsomot és jégsalátát.
Fantasztikus összeállítás, próbáljátok ki Ti is! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése