A pupusa eredetileg egy salvadori étel, amely a vándorlások idején alakult ki. Persze területenként eltérhet a formája, és persze a tölteléke is. De most itt a lehetőség,hogy Te is megalkosd a saját kedvenced. :)
Tészta (~3 darab)
- 50 g Update liszt
- 50 g darált zabpehely
- 50 g kendermag liszt (vagy lenmag liszt)
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 pici só
- 50 g kókuszolaj
- 100 ml víz
Most próbáltam életemben először a kendermag lisztet. Iszonyatosan jó rost forrás. Egyetlen bajom van vele, hogy elég ropogós marad tőle a tészta. De nem úgy mint egy pirítós, hanem mintha aprócska magok lennének a tésztában. Nekem annyira nem nyerte el a tetszésem, így legközelebb biztosan helyettesítem lenmagliszttel.
1. A száraz alapanyagokat elkeverjük.
2. A folyékony kókuszolajat elkeverem a vízzel, és hozzáadom a száraz részhez.
3. Alaposan összegyúrom és pár percig hagyom pihenni.
Közben elkészítem a tölteléket.
Töltelék
- 100 ml Bio Rice rizstejszín
- 150 g füstölt sonka
- 80 g Violife mozzarella
- 1 gerezd fokhagyma
1. A tejszínbe aprítom a sonkát, és belereszelem a sajtot. Belezúzom a fokhagymát.
2. Alaposan elkeverem.
3. Teflon serpenyőt hevítek szárazon.
4. A tésztát 3 egyenlőre részre osztom, és nagyon vékonyra kinyújtom. Igyekeztem téglalap alakúra.
5. A közepébe teszek 1 csík tölteléket, és összecsomagolom. Egyet készítettem úgy,hogy csak összecsíptem a hosszú oldalát, és benyomtam a végeit. A másik kettőt pedig feltekertem és összenyomtam a végeit.
6. A forró serpenyőbe teszem, és oldalanként 3-4 percig sütöm.
7. Lapáttal kiemelem, és már tálalhatunk is.
Friss salátával, vagy zöldségekkel az igazi. :)
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése