Hozzávalók
- 7 g porélesztő+100 ml víz
- 1 bögre Norbi liszt (250 ml) vagy TK liszt vagy zabpehely liszt
- 1/2 bögre útifűmaghéj (125 ml)
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál lenmag
- 2 evőkanál szezámmag
- 50 ml kókuszolaj
- 250 ml víz
1. Az élesztőt felfuttatjuk 100 ml langyos vízben.
2. A száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük.
3. A langyos vízzel elkeverjük a kókuszolajat.
4. Mind a három részt elkeverjük egymással.
5. Kiborítjuk a tálból, és lisztes felületen picit összegyúrjuk. Nem baj ha ragacsos. Fogj egy hablapátot és alaposan lapogasd össze.
6. Nyújtsd ki (nem baj ha a kezeddel kell eldöngölni) és a széleket hajtsd egymás alá. A két hosszú szélét a közepére, majd a rövideket is.
7. Dobd a kenyérformába, és kend le olvasztott kókuszolajjal. Vágd be 3 csíkban.
8. 50 fokos sütőben keleszd a duplájára.
9. Kapcsold a sütőt 200 fokra alul-felül sütésen és süsd 50-55 percig.
10. Érdemes félidőben a kenyeret kiborítani a formából,és úgy tovább sütni. Így biztosan átsül az egész tészta, valamint nem vizesedik be a forma alja.
11. Rácsra tesszük, és kihűtjük.
FONTOS! Csak akkor kezd szeletelni, ha már teljesen kihűlt. Különben az egészet csak összenyomjuk,és széttrancsírozzuk. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése