Lássunk is hozzá! Ez a mennyiség 1 személynek két étkezésre bőségesen elegendő.
Magvas bundában sült csirkemell filé
- 1/2 csirkemell filé
- 2 evőkanál lenmagpehely
- 1 evőkanál szezámmag
- pici fűszersó (most argentín grillt használtam)
- sütéshez 1 evőkanál mangalica zsír
1. A husit megmossuk és 2 nagyobb szeletre és 2 kisebb szeletre vágjuk. Így meglesz a 2 adag.
2. A kés tompa felével picit megütögetem a szeleteket és alaposan befűszersózom.
3. A lenmagpelyhet elkeverem a szezámmaggal, és beleforgatom a husikat.
4. A zsírt vagy olajat (kókusz) felhevítem a serpenyőben és ropogósra sütöm benne a husikat.
5. Papírtörlőn lecsepegtetem és már tálalom is.
Sült alma
- 2 darab alma (kb ökölnyi)
- 100 ml víz
1. Az almákat mosom, és kivájom a közepüket. 4 részre osztva beirdalom a héját könnyebben átsüljön.
2. Jénai tálba teszem és felöntöm a vízzel.
3. Forró sütőben 30-40 perc alatt puhára sütöm, és még 5 percig fedő nélkül pirítom.
4. Levet fog ereszteni, de nem kell tőle megrémülni hiszen az alma nagyon puha és finoman édeskés lesz.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése