Hozzávalók (~25 kocka)
- 150 g darált zabpehely
- 50 g apró szemű zabpehely
- 1 teáskanál fahéj
- pici só
- 1 teáskanál sütőpor
- 4 tojás
- 100 g eritrit
- 50 ml víz
- 500 g magozott cseresznye
1. A zabpelyheket a fahéjat, a sütőport és a sót elkeverem egy tálban.
2. A tojásokat kettéválasztom, és a sárgákat habosra keverem az eritrittel. Édesszájúak emelhetik a cukorhelyettesítő mennyiségét.
3. A tojássárgája habot felhigítjuk 50 ml vízzel, és szépen apránként elkeverjük benne a fahájas zabpelyhet.
4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a masszába.
5. Sütőpapíros tepsibe (gáz tepsi) borítjuk a masszát. Megszórjuk a gyümölccsel.
6. A sütőt 200 fokon előmelegítjük és egy tálba vizet teszünk az aljára.
7. A tésztát forró sütőbe dugjuk, és 20 perc alatt 180 fokon megsütjük. Akkor lesz jó a tészta ha a tepsi közepén lévő rész sem remeg már ha belesel a sütőbe.
8. Tepsiben kihűtöm, és csak hidegen szeletelem. Így biztosan nem lesz morzsalékos.
Jó étvágyat hozzá! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése