Tészta (10 darab)
- 150 g Norbi liszt (vagy zabpehely, vagy TK liszt)
- pici só
- 1 teáskanál porélesztő
- 1 evőkanál eritrit
- 80 ml mandula tej (zabpehely és TK liszt esetén ~100 ml)
- 1 tojás sárgája
- 50 g Liga margarin
1. Az élesztőt felfuttatjuk az eritrites langyos mandula tejben.
2. A lisztet a sóval és a margarinnal elmorzsoljuk.
3. Beleütjük a tojássárgáját és az élesztős tejet.
4. Sima nagyon puha állagú tésztát gyúrunk belőle.
5. Letakarjuk és 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
- TIPP! Ha nincs kelesztő tálad, akkor egy kisebb edénnyel takard be a tésztát. Így nem szárad ki a teteje sem.
Töltelék
- 2 darab idared alma
- 1 teáskanál fahéj
6. Az almát mosom, hámozom és lereszelem. Most nagy lukú sajtreszelőn,hogy finoman harapható legyen.
7. Meghintem fahéjjal, és hagyom állni.
8. Levet fog ereszteni,ezt a töltés előtt lecsepegtetem róla,hogy a tésztát el ne áztassa.
KELESZTÉS UTÁN!
9. A tésztát lisztezett felületre borítom és kinyújtom. Érdemes a sodrófát is lisztezni mert annyi puha lesz a tésztája mint az álom.
10. Felcsíkozom a tésztát és elfelezem.
11. Így összességében 10 téglalapot kapok. Ezek egyik felére halmozok egy teáskanál tölteléket. A másik felét bevagdosom, majd a töltelékes felére hajtom. Villával lenyomogatom a szélét.
12. Sütőpapíros tepsire teszem és lekenem a tojásfehérjével.
13. 180 fokos forró sütőbe dugom, és alul felül sütésen 25-30 perc alatt aranybarnára sütöm.
14. Rácson kihűtöm, és dobozolom.
Természetesen ha csak egymagadnak készíted ezt a köztes finomságot érdemes csak annyit elől hagyni amennyit a hétre beosztottál magadnak. A többit zacskózd be,és irány a fagyó. Szuper tartalék rohanós hetekre, mikor nincs időd uzsonnát és tízórait sütni.
Uzsonna,tízórai adag 1 darab.
Reggeli adag 2 darab.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése