Ehetitek akár körettel főételként, de husik kísérő köretének is kiváló...
Hozzávalók (4 adaghoz)
- 500 g karfiol
- 2 szál sárgarépa
- 2 saláta cukkini
- 250 g bacon szalonna
- só,bors
- 100 ml kókusztej
- 1 teáskanál tápióka keményítő
- 100 g Violife pizza sajt
1. A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük. Bacon szalonnába tekerjük a rózsákat.
2. A sárgarépát is nagyobb karikákra szeletelve megfőzzük,és leszűrjük.
3. Egy jénai edényt kikenünk mangalica zsírral, és belepakoljuk a baconos karfiol rózsákat, a főtt répát és az ujjnyi vastagon felkarikázott nyers cukkinit.
4. A kókusztejet elkeverjük sóval, borssal és 1 teáskanál tápióka keményítővel.
5. Meglocsoljuk vele a zöldségeket,és reszelt sajttal vastagon megszórjuk.
6. 180 fokos sütőben lefedve 25 percig sütjük (míg elkészül a cukkini,és megpirul a bacon).
7. 200 fokon fedő nélkül a sajt pirulásáig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Ma barna rizzsel került az asztalra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése