Tészta (~6 darab)
- 80 g dió (darálva)
- 80 g lenmag (darálva)
- 40 g kókusz liszt
- 1 teáskanál xilit
- 1 csipet himalya só
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál tápióka keményítő
- 50-100 ml meggylé (én a kiengedett gyümölcs levét használtam)
- 2 evőkanál útifűmaghéj+50 ml víz (VAGY 1 darab tojás)
1. Az útifűmaghéjat beáztatom a vízbe,és hagyom összekocsonyásodni.
2. A darálmányokat összekeverem az összes száraz hozzávalóval.
3. Felöntöm a meggylével,és az útifűmaghéj kocsonyával. A meggylevet szépen apránként öntöm hozzá,mert nem biztos hogy 100 ml-re szükségünk lesz. Nekem most 80 ml kellett,hogy szép ruganyos tésztát kapjak.
4. Alaposan összegyúrom.
5. 10 percet hagyom pihenni. Közben elkészítem a tölteléket.
Töltelék
- 250 g magozott meggy
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csapott evőkanál méz
1. A magozott gyümölcsöt meghintem a fahéjjal,és hagyom picit levet ereszteni.
2. Meglocsolom a mézzel,és jó alaposan összekeverem.
3. Töltésig félre teszem.
4. A tésztát lisztezett felületre borítjuk,és megpróbáljuk kocka alakúra nyújtani.
5. Felvágjuk nagyjából egyforma téglalapokra. Az egyik felét bevagdossuk, a másikra halmozzuk a tölteléket.
6. A rácsos részt ráhajtjuk és nyomkodjuk a töltelékes felére. Xilites vízzel lekenjük.
7. Sütőpapíros tepsibe tesszük,és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
8. Rácsra tesszük,és kihűtjük.
Tökéletes reggeli,vagy uzsonna lehet ez a finomság :)
És ha nem szeretnél ennyit pepecselni az elkészítéssel, akkor csak nyújtsd ki és kend meg valamilyen minden mentes házi lekvárral. Tekerd fel, darabold szét és csigáknak süsd meg. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése