Az alapreceptet lestük KataKonyhájából: http://katakonyha.blogspot.hu/2011/09/csokis-lekvaros-muffin.html
Ezt reformosítottuk. :) Természetesen a receptben használt lekvár, és csoki csepp is házi!
Csoki csepp/táblás csoki
- 50 g kókusz olaj/zsír
- 50 g karob por (vagy holland kakaó por)
- 40 g eritrit
1. A kókusz olajat elkeverjük a karob porral,és az eritritollal.
2. Anyu szerint vadul, hogy homogén állagot kapjunk. :D
- TIPP! Ha kókuszzsírt használtok, olvasszátok fel használat előtt és úgy keverjétek bele a hozzávalókat.
3. Sütőpapírral bélelt lapos tálcára, tányérra öntjük. Fagyóba tesszük míg meg nem dermed.
4. Apróra tördeljük és máris kész a házi csoki csepp!
Muffin
- 2 tojás
- 100 g eritrit
- 8 dkg zsír (állati vagy kókusz)
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 1/2 lime reszelt héja és leve
- 150 ml Cocomas kókuszkrém
- 100 g kókusz liszt
- 100 g darált zabpehely
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- pici só
- 50 g csoki csepp (fenti recept alapján)
1. A tojást habosra keverjük az eritrittel, majd belekeverjük a zsírt is. Célszerű robotgéppel dolgozni hogy igazán selymes állagú legyen.
2. Beletesszük a lime levét és héját majd a Cocomassal higítva habosítjuk tovább.
3. Egy másik edényben elkeverjük a liszteket, a szódabikarbónát és a csoki darabokat.
4. Majd a legvégén a két alkotó részt elkeverjük és ha szükséges vízzel vagy növényi tejjel higítjuk.
5. Fontos hogy most is hagyományos lágyságú tésztát kapjunk.
6. Kibéleljük a muffin formát kapszlikkal. 1 teáskanál tésztát teszünk mindegyik aljára majd teszünk rá 1 mokkáskanál lekvárt és egy újabb adag tésztával befedjük.
7. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
Természetesen a sütés ideje a muffin nagyságától is függ. Most a 24 darabos tálcában készítette Anyu ezeket a kis falatnyi mini muffinokat.
Gyors és isteni finom! Ha nem szereted a csokit akkor akár gyümölcs darabokkal, olajos magvakkal vagy mazsolával is helyettesítheted. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése