Most pedig, második nekifutásra tojásmentes változatban is elkészítettem. Így tojásmentes, és tejmentes. Ha gluténmentes zabpehelyből készíted,akkor glutén mentes is lesz a recept. Én imádom,remélem ti is imádni fogjátok.
Hozzávalók (~4-6 zsemle)
A mennyiség megjelölés a zabpehely mellé választott liszttől függ. Lenmagliszt esetén 4 darab készíthető belőle, kókuszliszt esetén pedig 6 zsemle.
- 15 g útifűmaghéj
- 30 g lenmag
- 180 ml langyos víz
- 150 g gluténmentes zabpehely
- 30 g kókusz liszt, vagy lenmag liszt
- 15 g tápióka keményítő
- 1 teáskanál só
- 150 g Alpro rizstejszín
1. A lenmagot az útifűvel ledaráljuk és felengedjük a langyos vízzel. Hagyjuk összekocsonyásodni.
2. A zabpelyhet, a lisztet és a keményítőt összekeverjük a sóval.
3. Kimérjük a tejszínt, és összekeverjük a lenmagos kocsonyával.
4. Összeforgatjuk a liszttel, és ragacsos masszát keverünk belőle.
5. Bemelegítjük a sütőt 180 fokra, és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
6. Vizes kézzel gombócokat formázunk. 1 evőkanál massza 1 gombóc. Megformázzuk és tepsire tesszük.
7. 15-20 perc alatt ropogós kérget,és puha belsőt sütünk neki.
8. Rácsra tesszük és kihűtjük.
9. Hűtőben 3-4 napig tároljuk!
Tápanyag értékek (lenmagos)
Zsír: 7 g/zsemle
Fehérje: 9,6 g/zsemle
Szénhidrát: 37,3 g/zsemle
Tápanyag értékek (kókuszos)
Zsír: 4,6 g/zsemle
Fehérje: 5,3 g/zsemle
Szénhidrát: 25,71 g/zsemle
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése