Így garantáltan:
- tejmentes
- tojásmentes
- gluténmentes
- szójamentes
- hozzáadott cukormentes
Hozzávalók (2 adaghoz)
- 130 g Full Vega vöröslencse (gluténmentes)
- 1/2 lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál oliva olaj
- 450 ml víz
- frissen őrölt só, bors
- 2 darab bebérlevél
- 1 mokkáskanál madras curry
- 100 ml Bio Rice mandulás rizstej
1. A lila hagymát és a fokhagymát késes aprítóban apróra darálom.
2. Megfuttatom közepes lángon és ráöntöm a vöröslencsét.
- TIPP! A lencsét érdemes kétszer átmosni,hogy még szebben szétfőhessenek és a felületén lévő keményítőt lemossuk.
3. Felöntöm a vízzel, majd sóval/borssal és a babérlevéllel 15 perc alatt teljesen puhára főzöm. Ne lepődjetek meg, hogy szinte sűrű krémmé fő majd össze.
4. A tejet meglangyosítom és elkeverem benne a curryt.
5. A vöröslencsés krémet leturmixolom és apránként felhigítom a curry tejjel. Alaposan elkeverem és forrón tálalom.
Az ínyenceknek adhatunk mellé chili pelyhet, vagy aprított koriander levelet. :)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése