Hozzávalók (4 személyre)
- 250 g gomba (champion és fafül vegyesen)
- 1 nagy sárgarépa
- 1 mini zellergumó
- 1/2 szál póréhagyma
- 20 dkg mungóbab csíra
- 10 dkg babusz
- 1,5 teáskanál só
- 6 szem színes bors
- 1/2 teáskanál koriander
- 1 nagy csipet lestyán
1. A gombákat, a sárgarépát és a póréhagymát vékony csíkokra vágtam. A zellergumót csak feleztem (főzés után kivettem) és a bambuszt a mungóbabbal a zöldségekhez kevertem.
2. A lábosba tett zöldségeket megfűszereztem, és felöntöttem 1,5 liter vízzel.
3. Közepes lángon 20 perc alatt ressre főzöm a zöldségeket. Kiveszem a zellert és a borsot, majd forrón tálalom.
4. Tálalás előtt tehetünk hozzá csurgatott tojásfehérjét, vagy rizstésztát. Ínyenceknek tehetünk az asztalra chilit és koriander levelet aprítva.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése