Ez most egy TEJ mentes recept, amely szénhidrát csökkentett verzióban készült.
Hozzávalók (~6-8 darabhoz)
- 50 g világos rozs liszt
- 50 g CH csökkentett liszt (Norbi, Szoó Judit, Diabestár)
- 1 csipet só
- 1 csipet eritrit
- 1 csipet sütőpor
- 1 tojás
- 350 ml szóda víz
- 100 ml oliva olaj
- pici olaj a serpenyő kikenéséhez
1. A száraz alapanyagokat kimérem, és alaposan összekeverem. Én a legjobban habverővel szeretek palacsinta tésztát készíteni,mert így biztosan nem marad csomós.
2. A tojást beleütöm az olajba, és alaposan elhabarom.
3. A szódát a száraz alapanyagokhoz keverem, és szép apránként a tojásos olajat is hozzácsorgatom.
4. Szép fényes masszát keverünk belőle.
- TIPP! Ne legyen túl sűrű mint a puding mert akkor vastag lesz a tészta és nem lehet szépen tekerni.
5. 15 percre hűtőbe tesszük,hogy a lisztek megszívhassák magukat az összes folyékony alapanyaggal.
6. Palacsinta sütőt melegítünk pici olvia olajjal kikenve,és kezdődhet is a sütés.
7. Az első palacsintát érdemes teljes lángon készíteni,majd a többit már csak közepes lángon.
8. Egymásra halmozzuk a palacsintákat és hűtőben akár 4-5 napig eltárolhatjuk.
Egy evésre (ha főétkezés) 2 darab palacsintát szoktam fogyasztani, míg a köztes étkezések során csak 1 darabot.
CH csökkentett liszt helyettesítése:
- zabpehely liszt
- kukorica liszt
- teljeskiörlésű liszt. Természetesen ebben az esetben a folyadék mennyiségét érdemes megemelni! :)
Jó étvágyat hozzá!
(Képek feltöltés alatt!)
(Képek feltöltés alatt!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése